FAQ

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?
In Sri Lanka maken we gebruik een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Dit biedt de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen voor een fotostop, een mooi dorp of een sanitaire onderbreking. Door de beperkte grootte van dit eiland zijn de reisdagen relatief kort en kun je volop genieten van het mooie landschap. Met de trein leggen we één van de mooiste spoortrajecten af van Sri Lanka, van Nuwara Eliya naar Ella. Je vliegt naar de Malediven en vanuit daar nemen we de speedboot naar het eiland waar we verblijven.

Hoe zijn de accommodaties in Sri Lanka en Malediven?
In Sri Lanka overnachten we in goede middenklasse hotels, waarvan een aantal met zwembad. Op de Malediven verblijven we in beach bungalow’s.

Is Sri Lanka geschikt om met kinderen naar toe te gaan?
Doordat de reis naar Sri Lanka relatief korte reisdagen heeft en er in goede hotels overnacht wordt, is deze reis geschikt voor gezinnen met kinderen. De meeste hotels waar Djoser tijdens deze reis gebruik van maakt, beschikken over een zwembad. Sri Lanka is in het algemeen bijzonder geschikt voor het reizen met kinderen. Speciaal voor ouders met jonge kinderen organiseren we Juniorreizen.

Kan ik de was laten doen in de hotels?
Ja, alle hotels bieden de mogelijkheid om kleding te laten wassen. Houdt hier dus rekening mee met het inpakken van je tas.

Is het noodzakelijk om een klamboe (muskietennet) mee te nemen?
Het is niet nodig om voor deze reis een klamboe mee te nemen. Deze zijn, daar waar nodig, aanwezig in de hotels. Het wordt wel aangeraden om een muggenwerend middel met deet mee te nemen en je tegen de avond te kleden in lange broeken en shirts met lange mouwen.

Zijn er wandelmogelijkheden tijdens de reis door Sri Lanka?
In Sri Lanka zijn voldoende mogelijkheden om de omgeving te voet te verkennen. Bij Mihintale, Sigiriya en Dambulla kun je een rots beklimmen. Tijdens de klim heb je spectaculaire uitzichten over het land. Vanuit Nuwara Eliya is een facultatieve excursie mogelijk naar Adam’s Peak (sterk seizoensgebonden) of Horton Plains waar je een prachtige, maar pittige wandeling kunt maken.

Wat kan ik verwachten op de Malediven?
De Malediven, midden in de Indische Oceaan, staan bekend om de witte stranden, wuivende palmbomen en een helderblauwe zee. Je kunt uitrusten van je mooie rondreis door Sri Lanka, met een boek in de zon. Ook kan je wandelen, zwemmen, kanoën, waterskiën, zeilen of snorkelen en duiken om de kleurige onderwaterwereld van dichtbij te bekijken. Op een paradijselijke eiland verblijven we in bungalows, voorzien van eigen douche en toilet. Alle maaltijden tijdens het verblijf op de Malediven zijn inbegrepen. De reisbegeleiding reist niet mee naar de Malediven.

Wat is het voltage in Sri Lanka?
De netspanning is 220 Volt, men gebruikt stopcontacten van het Europese type, maar je komt ook veel driepolige, geaarde Britse stopcontacten tegen.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?
Bellen is overal mogelijk, er is een uitgebreide dekking. De kosten voor mobiel bellen zijn sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer naar hun contracten. Internetcafés zijn in de meeste plaatsen aanwezig en in nagenoeg alle hotels is (gratis) WiFi.

Stel hier je eigen vraag aan.