Informatie dagprogramma

Aanvullende informatie inzake de fotografie groepsrondreis in Sri Lanka en Malediven:

Vluchtinformatie (tijden zijn onder behoud van wijzigingen vanuit de Airline):
1 augustus 2016 van Dusseldorf naar Colombo (via Abu Dhabi) om 11:30 uur, aankomst in Colombo op 2 augustus om 03:35 uur
16 augustus 2016 Colombo – Male
21 augustus 2016 Male naar Dusseldorf (via Abu Dhabi) om 19:40 uur, aankomst in Dusseldorf om 07:20 op 22 augustus

Rondreis Sri Lanka en De Malediven (voorlopig dagprogramma)
Dag 1: Vlucht naar Colombo
Dag 2: Negombo
Dag 3: Negombo / Colombo
Dag 4: Sigiriya
Dag 5: Dambulla / Polonnaruwa
Dag 6-7: Anuradapura
Dag 8: Kandy
Dag 9-10: Kandy / Pinnawala
Dag 11: Nuwara-Eliya
Dag 12: Yala
Dag 13-14: Hikkaduwa
Dag 15: Negombo
Dag 16: Negombo / Vlucht naar Malé
Dag 17-20: Malediven (snorkelen, nachtvissen, giant sand bank picnic en dolfijn safari)
Dag 21: Vlucht naar Düsseldorf (via Abu Dhabi)
Dag 22: Aankomst in Düsseldorf

1e dag – Düsseldorf – Colombo
Vliegreis van Düsseldorf naar Colombo. Na aankomst volgt de transfer naar Negombo waar we 2 nachten verblijven.

2e dag – Negombo stad
Terwijl we in Negombo zijn, kunnen we een rondleiding door de stad van Negombo maken en een bezoek brengen aan de beroemde vismarkt van Negombo die afstamt van generaties terug. (Negombo is één van de belangrijkste bijdragers voor de ontwikkeling van de visserijsector van Sri Lanka sinds de oudheid ). Optioneel kunnen we nog een bezoek brengen aan het Nederlandse Welkomst Dorp op ongeveer 30 minuten rijden van Negombo of een boottocht maken op het Nederlandse kanaal.
3e dag – Colombo stad
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Colombo stad. Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka . Ondanks dat het één van de meest dichtbevolkte steden in Sri Lanka is het ook een drukke en levendige plek met een mix van het moderne leven en de koloniale gebouwen en ruïnes . De haven van Colombo was een handel punt in de zijderoute van de oude wereld en is zeer beroemd onder toeristen voor de vele activiteiten en bezienswaardigheden die het te bieden heeft.

4e dag – Sigiriya
Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Sigiriya. In Sigiriya kunt u de beroemde Leeuwenrots beklimmen, één van de meest imponerende plaatsen van Sri Lanka waarbij we de resten van diverse fresco’s halverwege de opgang kunnen zien. De top van de rots, met een oppervlakte van bijna een hectare , was de plaats van het oude paleis. Bovengekomen zien we de restanten van het paleis en kunnen we genieten van een fenomenaal panorama. De UNESCO – gesponsorde, het Centraal culturele fonds heeft de 5e eeuwde water tuinen van Sigiriya in ere hersteld en is een lust voor het oog.

5e dag – Dambulla /Polonnaruwa
Vandaag staan er twee uitstapjes op het programma. In de ochtend bezoeken we de Dambulla grottempel. De voor de Tamils gevluchte koning Valagam Bahu vond hier zijn ideale schuilplaats. Toen hij later de stad heroverd had, liet hij uit dankbaarheid de grotten ombouwen tot tempels. De koningen die na hem kwamen sierden de grotten op met talloze boeddhabeelden en schitterende fresco’s, waarvan de oudste ruim 2000 jaar oud zijn!

Daarna staat er een uitstapje naar Polonnaruwa op het programma, waar we het oude historische bouwwerk van Polonnaruwa zal bezoeken. In de ruïnestad Polonnaruwa vinden we de restanten van het koninklijk paleis, zoals het bad, de beroemde liggende Boeddha en het schitterende beeld van koning Parakramabahu. Rondom de stad liggen eindeloze rijstvelden tegen een achtergrond van steenrotsen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

6e dag – Anuradapura
Na het ontbijt vertrekken we naar Anuradapura. Anuradhapura heeft een zeer belangrijke rol gespeeld als politiek en cultureel centrum van het land. Tegenwoordig bestaat de plaats uit twee gedeeltes; enerzijds de antieke ruïnestad met diverse cultuurhistorische monumenten, anderzijds de moderne nederzetting. In de ochtend bezoeken we de beroemde opgravingen, het ‘loverstempeltje’ Isurumuniya, de ‘Bo-Tree’, één van de oudste bomen ter wereld, de geweldige indrukwekkende stoepa Ruwanmelisseya en vele zeer oude restanten uit een bloeiend verleden.

7e dag – Anuradapura
Vrije dag in Anuradapura. Als u geen tijd hebt gehad om één van de ontelbare monumenten te zien, dat is dit de laatste kans. Loop rond in oude heiligdommen en geniet van de prachtige natuur.

8e dag – Kandy
We gaan op weg naar Kandy, de laatste koningsstad (in 1815 kwam hier, na de verovering van de stad door de Engelsen, een eind aan het Singalese koninkrijk, dat 2300 jaar had bestaan). De stad is magnifiek gelegen tussen de heuvels van het centrale bergland en aan een klein stadsmeer. Kandy is het centrum van de traditionele cultuur van Sri Lanka. In de avondbekijken we de beroemde Tempel van de Tand, waar de linkerbovenhoektand van Boeddha wordt bewaard.

9e en 10e dag – Kandy / Pinnawala
Tijdens ons verblijf in Kandy rijden we ook naar het wereldberoemde jonge olifanten weeshuis in Pinnawala. Als we vroeg genoeg vertrekken kunnen we het voederen van de baby olifantjes nog zien, wat een hartverwarmend gezicht is. Hierna kunnen we de kudde olifanten aanschouwen wanneer zij naar de rivier worden geleid om te baden.
Op de weg terug van het olifanten weeshuis kunnen we de botanische tuinen bezoeken. Deze bezitten een schat aan exotische planten, bomen en struiken en is één van de meest bijzondere in Azië.

11e dag – Nuwara Eliya
We verlaten Kandy en gaan dieper het bergland in. Al gauw glijden de groene heuvels van eindeloze theeplantages voorbij. Hier komt de bekende Ceylon-thee vandaan. Uiteraard brengen we een bezoek aan een theefabriek en genieten we van een gratis kopje echte Ceylonthee. Onderweg zien we diverse landschappen met o.a. mooie watervallen. Neem vandaag een trui of vest mee want het kan hier fris zijn.

12e dag – Yala
Na het ontbijt vertrekken we naar Yala. Hier brengen we in de middag een bezoek aan het Yala National Park of het Bundala Wildlife Park. Hier is een breed scala aan dieren te vinden zoals herten, pauwen, olifanten, wilde buffels en als we heel veel geluk hebben, een luipaard of beer. Aan het eind van de tour, zullen we 1 nacht in Yala overnachten.

13e en 14e dag – Hikkaduwa
We vertrekken naar Hikkaduwa. Op de route bezoeken we Devon en St Clair Water Falls in Thalawakelle. Vervolgens rijden we naar het aan prachtige palmstranden gelegen Hikkaduwa, een toeristische badplaats. Heerlijk relaxen, zwemmen en genieten van de tropische omgeving en de Indische Oceaan.

15e dag – Negombo
Na het ontbijt vertrek naar Negombo waar we onze laatste nacht in Sri Lanka zullen beleven om vervolgens verder te reizen naar de Malediven.

16e dag- Reizen naar De Malediven
We worden opgehaald van het hotel en naar de luchthaven gebracht voor de reis naar De Malediven!

17e – 20e dag- De Malediven
Zon, zee, strand, zwemmen en relaxen! Gedurende de dagen in Malediven gaan we onder andere Deep Ocean snorkelen, op Dolfijnen Safari, Nacht-vissen en picknicken op de grote zandbank in de Indische Oceaan voor .

21e – De Malediven – Airport
We vertrekken uit het hotel en gaan we op weg naar de luchthaven. Het einde van onze vakantie is nu echt in zicht. Op de 22e dag komen we aan in Dusseldorf waar de bus op ons staat te wachten en ons weer naar Nederland brengt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons natuurlijk altijd mailen naar email sales@pgtoursntravels.com of bellen naar 0655104887.